lördag 27 oktober 2018

Willy And The Poor Boys - Creedence Clearwater Revival

En hel del av oss känner väl till Creedence Clearwater Revival och låten "Down On The Corner"? Undertecknad har i alla fall spelat låten ett stort antal gånger i diverse coverband under åren lopp, men aldrig har det slagit mig att fundera på vem Willy And The Poor Boys är, som Creedence sjunger om i låten.


Låten "Down On The Corner" finns på en platta med titeln "Willy And The Poor Boys" som släpptes kort efter deras tidigare platta "Green River" och det visar sig vid närmare eftersökning att Willy and the poor boys enbart är ett fiktivt band. Har alltså inte funnits. Men visst hade det varit kul om Willy And The Poor Boys var ett lokalt band ifrån Kalifornien med en brokig historia?

Ett gäng musiker som samlades vid hörnet av den lokala puben för att spela till sig ett par slantar för att få sig ett glas öl eller två. Underhållning för ett par timmar för den som passerar förbi. Som ändå tar sig tid att stanna en stund, lägga en slant i gitarrfodralet och lyssna på dessa sorglösa musiker vid stadens vattenhål.

Detta är sådant som kan komma i mina tankar en lördag eftermiddag som denna under tiden som jag slipar på en takbjälke i hallen som jag håller på att renovera. Nåja, nu ska jag vidare i texten. Mat ska handlas, tillagas och inmundigas.

Vi hörs på måndag!

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

SPELAREN
/SPELAREN